A várakozásoknak megfelelően, sima egri győzelem született a Tatabánya ellenében.                                                                              


    

Kevés néző előtt, kicsit nyomott hangulatban kezdődött a szerda esti ZF-Eger-EKF – Tatabányai VSE női bajnoki mérkőzés, ami talán nem is nagy csoda. Az egriek, amiért nem jutottak be a pontvadászat elődöntőjébe, érthetően csalódottak lehettek, legalábbis a Szentes elleni párharc után nem éppen a jelenlegi riválisra vágytak.

  

Ettől persze még le kellett játszani az 5-8. helyről döntő rájátszás első találkozóját, ahol természetesen a házigazda számított esélyesnek az alsóházból érkező ellenféllel szemben. A vezetést rögtön sikerült is megszerezniük a sárga-kékeknek, Ráski Lilla használt ki viszonylag hamar egy emberelőnyös lehetőséget.

 

   

A válaszra sem kellett sokat várni, Szellák Csenge is létszámfölényes szituáció végén talált a kapuba, sokáig utána viszont nem rögzíthettünk gólt.  A vendégeknél egy rutinos hálóőr állt szemben a hazai támadásokkal, a korábbi sokszoros válogatott Zirighné Sós Ildikó neve ismerős lehetett mindenkinek.

  

Az első negyedben a kitűnő kapus tartotta mellesleg a lelket a tatabányaiakban, hiszen veszélyeztetni – kis túlzással – csak az egrieket láthattuk. Akárhogy is, nyolc perc után 1-1-et jegyezhettünk, ami azért nem festett túl jó képet Kelemen Attila és Rüll Csaba tanítványaira.

  

Szerencsére a második etapban már valamelyest beindult a gépezet, és elkezdtek potyogni a hazai gólok. Teljesen lerázni azonban még ekkor sem sikerült a vendégeket, hiszen Zantlaitner Krisztina lányai is eredményes támadásokat tudtak vezetni.  Féltávnál így plusz kettőnél jártunk.

   

 

Fordulás után aztán már semmi kétség nem maradt afelől, hogy melyik csapat nyeri meg a meccset, hiszen ebben a játékrészben már hat egri gólt is láthattunk. Ez a felvonás leginkább egyébként Veréb Alexandra és Kékesi Borbála számára lehetett emlékezetes. Előbbi pólós egymás után két támadás végén is eredményes tudott lenni, majd nem sokkal később kipontozódott, utóbbi, utánpótlás játékos pedig szintén gólt szerzett, kihasználva a megkapott játéklehetőséget.

  

A záró negyed végén így aztán már kilenc fával ment a házigazda, vagyis nem maradt eldöntetlen kérdés. Ebben az etapban ezért már a szakvezetés a máskor kevesebb szóhoz jutó embereket is a vízbe küldhette. Természetesen azonban még a kezdők közül is maradtak a medencében, például Rebacca Parkes, aki negyedik góljával a közte tízet is kieszközölte.

  

A kezdeti bizonytalanság után végül kijelenthetjük, azt hozta a találkozó, amit vártunk. A magabiztos siker pedig azt is jelenti, amennyiben szombaton Tatabányán is összejön az egri győzelem, akkor már csak az ötödik helyért rendezendő párharc lesz hátra a szezonból.

  

  

Mestermérleg:

Kelemen Attila: – Egy nagyon gyenge első félidő után, a másodikban támadtunk úgy, ahogyan kellett. A védekezéssel nagyjából elégedett vagyok, de a lőtt gólok ellenére sem vagyok boldog az előre játékunk miatt.

  

Zantleitner Krisztina: – Első évünk ez az OB I-ben és most találkoztunk először egy felsőházas csapattal, ennek ellenére az első két negyeddel elégedett lehetek. Fordulás után viszont a védekezésben sokat hibáztunk, és itt már megmutatkozott, hogy az Eger miért van ezen a szinten.

  


 

  

       

     A mérkőzés jegyzőkönyve:

     OB I., nők, rájátszás az 5-8. helyért, 1. mérkőzés

     ZF-Eger-EKF – Tatabányai VSE

     19-4 (1-1, 4-2, 8-1, 5-0)

     Eger, Bitskey-uszoda, 50 néző.

     V.: Kovács S., Homonnai D.

     EGER: KISS A. – Zajácz, Veréb 2, Szeredi, RÁSKI 3, PARKES 4, CZIGÁNY 4.

     Cs.: Jenes 1, Pócsi 1, Szívós P. 2, KÉKESI 1, Hornyák S. 1.

     Edzők: Kelemen Attila, Rüll Csaba.

     TVSE: Zirighné Sós – SZELLÁK 2, Antalóczy, Tátrai, Ritz 1, Azumah, Tóth A. 1.    

     Cs.: Bors, Jenei, Pintér, Szili. Edző: Zantleitner Krisztina.

     Gól – emberelőnyből: 12/6. ill. 7/2.

     Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.

     Kipontozódott: Veréb a 22., Tóth A. a 23. percben.

     Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 4-2, 5-3, 8-3, 10-4, 19-4.

     Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0, a ZF-Eger-EKF javára.

      

   

      

     

    

    

    

(FOTO: Szántó György)

Mondja el a véleményét

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.